Bli en vinnare på roulette

Roulette är ett spel som ofta beskrivs som att det existerar någonstans i gränslandet mellan rena turspel, som slots, och spel som kräver mer skicklighet, som poker och betting. Det är sant att roulette är ett mer avancerat spel än exempelvis en enarmad bandit, och spelets utformning möjliggör att spelaren kan använda sig av taktiker. Samtidigt går det dock aldrig, i princip utan undantag, att överlista huset. Detta beror på att oddsen i roulette är utformade på ett sådant vis från grunden, något som man dock inte ska ta alltför hårt på. Faktum kvarstår att om huset skulle kunna förlora regelbundet så skulle huset till slut inte finnas kvar, och då kan man inte spela roulette heller.

Detta betyder dock inte att man vanligtvis kommer förlora på roulette. Tvärtom finns det många bra strategier som kan användas för att maximera tiden vid spelbordet. När man säger att huset alltid vinner syftar på den matematiska fördel som huset har, vilket varierar mellan ungefär 2,7% till 5,26% beroende på vilken typ av roulette som spelas. I praktiken betyder detta att huset alltid vinner lite mer på sikt, vilket egentligen bara påverkar de som spelar roulette väldigt mycket eller ofta.

En bra strategi för att maximera sina chanser mot huset är att du satsar på det spel där du har mest vinstchans. I roulette innebär det att satsa på en av de två färgerna, vilket ger ungefär 50% chans att vinna och att förlora. Du fortsätter spela med samma insats till att du förlorar. När du har förlorat satsar du dubbelt så mycket som du hittills har vunnit och fortsätter spela och dubbla insatsen tills du vinner. Målsättningen med systemet är att göra många små vinster och, när man förlorar, tjäna tillbaka förlusten helt och hållet för att sedan minska på riskerna igen.